16 Nisan 2012 Pazartesi

Sosyal Medya & Futbol

     Spor Toto Süper Final grubunun ilk maçında Fenerbahçe - Trabzonsporu 2-0 yendi. Karşılaşma öncesi Fenerbahçe taraftarının hazırladığı 3D'li koreografi halatlarla yukarı doğru çekilirken halatların kopması sonucu Onur Karabudak isimli Fenerbahçe taraftarı yaralandı. Koreografi olayı ise rakip taraftarlarca oluşturulan #KoreografiyleBirlikteBizdeKoptuk etiketi ile Twitter'da dünya çapında TT oldu.
     Sosyal medya sporun içine de girmiş durumda. Eskiden insanlar maç izlerken bırakın interaktif olmayı bir tweet atayım demeyi, tuvalete gitmezler çişlerini tutarlardı. Az mı kadın maç varken televizyon karşısından geçti diye dayak yedi? Artık pozisyon hakkında yorumlar yazılıyor, tweetler atılıyor, maçın en komik ya da en can alıcı enstantaneleri koyuluyor ve oluşturulan etiket dünya çapında TT yapiliyor. Sosyal medya her alana girip o alan hakkında ezberleri bozduğu gibi futbolda da ezberleri bozmuş durumda. Mesela 61(Trabzon'un plakası olduğu için TS taraftarlar her maçta 61. dk şovu yapar.)nci dakikada Fenerbahçe Sow ile gol atıyor. Fenerli taraftar goooool diye sarılmakla kalmıyor artık. Hemen bir etiket daha #61ncidakikaSOWu
     Sosyal medya televizyondan da hızlı. Maçta FB'li Emre Belezoğlu, TS'li Afrikalı futbolcu Didier Zokora'ya ''Pis Zenci'' diyerek ırkçı yaklaşımda bulunmuş. Bunu basın toplantısında Zokora açıkladı. Televizyona montajı hazırlana kadar twitterda #IrkcıEmreFutboldanMenEdilsin etiketi dunyada TT oldu. Aslında burda futboldan değil de insanlıktan men etmek lazım emreyi. İngiltere'de futbol oynarken Newcastle formasıyla Everton maçında şimdi Fb'de takım arkadaşı olan Josep Yobo'ya da ırkçı söylemde bulunduğu iddaa edilmişti. Irkçılığa karşı SIFIR tolerans diyen UEFA umarım bu konuda gerekli yaptırımın uygulanmasını sağlar.
      Biz erkeklerin en fazla fanatik, muhafazakar olduğu iki şey vardır. Biri tuttuğu takım biri de yatak odası ... Eee sosyal medya tuttuğun takıma kadar girdi. Neyse hayırlısı olsun :)
     Yarın için de şu etiketi TT bekleriz. #YürüyedurAslanımYürürkendeYaslarım :)))

NO RACISM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder