8 Nisan 2012 Pazar

Çiçek Oltasına Gelmeyelim

Yeditepe Universitesi
     30 Mart 2012 Cuma günü Okan Bayülgen Yeditepe Üniversitesi'nde sosyal medya konulu söyleşiye katıldı. Söyleşiyi solda gördüğünüz üzere Pozitiftv.com'dan canlı yayınlandı, ben izledim.
     8 Mart 2012 Pazar (bugün) günü Ensonhaber.com ve Dipnot.tv haber sitelerinde Okan Bayülgen üniversiteli öğrencilerine bağırdı, öğrenciler Okan'ı protesto etti gibilerinden başlıklar atılmış şekilde gördük. Habercilikten anlamam ama skandal gibi verilen bir haber için biraz geç kalınmış değil mi?.
     Söyleşi çok güzel başladı, çok faydalı ve harika oldu. Genç kardeşlerim, sordu Okan yanıtladı. Orada olmayanlar internetten ve twitter üzerinden interaktif olarak söyleşiyi takip etti ve yazdıklarıyla katıldı.(#7tepeyeSLM) İki üç saatlik söyleşiden benim güzel medyama takıla takıla sigara mevuzusu takıldı iyi mi?
     Sonlara doğru Okan bir çiçek yaktı ve içmeye başadı. Bir kız çıktı geldi ve arkadaşının astımı varmış, çiçeği söndürmesini söyledi. Okan'da kendine has üslubuyla fakat tatlı tatlı anlattı.(Kulağa güç geliyor ama evet TATLI TATLI anlattı.) Kansere dikkat çekiyorsun da İstanbul'daki nükleer atıklardan haberdar mısın?, dedi Okan. Kız da tık tok! Okan bu yaptığının faşistçe olduğunu söyledi. Ve kız ordan ayrılmadı uzunca bir süre. Medyamız kadar hafızam kuvvetli değil üzerinden sekiz gün geçmiş konuyu onlar kadar iyi hatırlayamam!
     Konuya şimdi başka bir açıdan bakmak istiyorum. Bizi hep ayrıştırıyorlar her konuda. Yok alkol alanlar, yok gül suyu kullananlar, yok sigara içenler - içmeyenler, yok namazında abdestinde olanlar, yok dinsizler imansızlar vs vs. Ne memleketimiz kalır, ne tuttuğumuz futbol takımı... Her şey de heterojeniz. Bu milleti tarif ederken hep ''mozaik bir halk'' tabiri kullanılır ama o mozaiğin tek parçalarının bir anlamı yoktur. Hepsi bir bütünse o mozaik bir anlam ifade eder.
     Okan Bayülgen'den bir ricam var. Sigarayı pis, kaka deyip görüntüsünü yasaklayan ve onu çiçekle şimgeleyen ironik zihniyete inat, seninle sadece sigara üzerine bir röportaj yapmak istiyorum.


info: twitter.com/10uRcoban7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder