10 Haziran 2012 Pazar

A Sosyal Medya

     Hayatımıza birden giriverdi. Halbuki 90lı yıllarda internet hayatımıza girerken kestirebilir miydik işin taa buralara geleceğini? Yok yok kimse kestiremezdi tabiki çünkü o zamanlar ''acı var mı acı?'' gibilerinden bir medyamız vardı bizim. Sistem sıcak ekmek üzerine sürülen tereyağı gibiydi üstüne bir de bal hesabı yağlı ballı gidiyordu. Lakin nerden bilsinler yağlar ballar bir gün ellerine yapış yapış bulaşacağını. Tereyağı balı yemenin şekli değişti.
     Köşe yazarı olarak değil kenarda köşede yazar hale geldiler, gazetenin en açılmayan masaya bez niyetine konulan sayfalarda kaldılar. Kimisi iyi kıvırdı bu işi mesele örnekse bir Y.Özdil olamadılar her gun yazdıklarıyla trending topic olamadılar yani.
     Sosyal medya olarak her şey güzel gidiyor aslında ama bir de öz eleştirisi var sosyal sosyal derken her yerde -evde, sokakta, otobus/tranvayda- gozumuz o küçücük aletin üzerinde olur hale gelmedik mi? Yolda yanımızdan geçen bir ahbabı tanımaz hale gelmedik mi? Ya otobüste yan tarafa oturan güzel kızı kesmez duruma gelmedik mi? O kızla iki cumleyi bir araya getiremez hale gelmedik mi? (Face'den bulsam anasını bile bellerim deme hemen olay zaten bu :) )
     Konuşmaz, kapalı, bitkin, hayat görüşü RT'ler ve tweetlerden ibaret, Apple'in sahibi ölünce üzülen mahalledeki yaşlı amcanın cenaze namazında saf tutmayan bir hale gelmedik mi? Bak adı üstünde bu sosyal medya, herşeye bir Türk usülü ekleyip de bu sosyal medyayı Asosyal hale getirmeyelim yada o bizi asosyal hale getirmesin (artık her neyse)
     Çevrende olan bitene RT ile yetinme kan lazım tweetini RT edip pc'nin yanındaki vişneni yudumlamay devam edersen sıkıntı var be arkadaş.
     Yazsam ne olur yazmasam ne olur zaten bu saate kadar uyumamıssın gerekli tweetlerini ve RTlerini yaptın, insanlık adına güzel şeyler başardın. Biliyorum çok şeyi sistemi de değiştireceksin, pc'in ısınmış hadi kapa da yat karşim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder